Cautare

373 de rezultate pentru "rubrica decese comemoraronesti" (4.12 secunde)
Din septembrie 2012 pana in prezent, OMS a fost informata de existenta la nivel mondial a 34 de cazuri confirmate prin laborator cu nCoV, inclusiv 18 decese in Arabia Saudita, Iordania, Marea Britanie, Germania.
In Franta, cancerul pulmonar este cauza celui mai mare numar de decese, numai in 2011 provocand aproximativ 30.000. Rata de supravietuire la cinci ani este scazuta, de numai 14%.
In total, noul coronavirus - apropiat celui care a provocat SRAS si care a ucis 775 de persoane - este cauza a 22 de decese.
Potrivit OMS, in lume, hipertensiunea arteriala afecteaza un adult din trei si este cauza a peste noua milioane de decese anual.
Tetanosul neonatal este frecvent in unele tari in curs de dezvoltare (cifra estimativa de peste 257.000 de decese anuale in intreaga lume in 2002-2003), dar foarte rar in Statele Unite.
Totusi, tigara nu este singura vinovata de aceste decese provocate de bolile pulmonare. Poluarea mediului - urbana, industriala etc., poluarea ambientala au partea lor de contributie la aceasta statistica neagra.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in fiecare an, sunt inregistrate aproape 9,4 milioane de decese provocate de bolile cardiovasculare.
Se estimeaza ca poluarea aerului ambiental cauzata de folosirea combustibililor solizi provoaca 3,1 milioane de decese premature, anual, la nivel global.
In fiecare an, costurile depresiei la nivelul populatiei globale sunt echivalente cu pierderea a 65 de milioane de ani prin decese si mai ales prin numarul mare al persoanelor afectate de aceasta boala care sunt in incapacitate de a mai munci.
Doar astfel s-au putut rezolva, si nu doar in acest an, o serie de situatii limita, ale caror consecinte ar fi fost masurabile in tot atatea decese.
Acest test a condus la o scadere importanta a numarului de cazuri de cancer de col si decese, ca urmare a acestei afectiuni.
Boala transmisa prin vectori cu cea mai mare mortalitate, malaria, a cauzat in 2010 aproximativ 660.000 de decese la nivel mondial.
Sunt focare mici care, de regula, inseamna decese. Germania a avut un asemenea focar in urma cu cativa ani. De asemenea, in prezent, sunt inregistrate mutatii ale HIV, mutatii salbatice ale virusului hepatitei C etc.
Daca nu se vor lua masuri radicale, tutunul ar putea provoca peste opt milioane de decese, anual, in perspectiva anilor 2030.
Ambele fenomene sunt semnificativ mai mari in randul copiilor din mediul rural (60%) fata de (40%) in urban, iar multe din cauzele acestor decese ar fi putut fi prevenite.
Anual, in lume, sunt inregistrate un milion de noi cazuri de cancer colorectal si 600.000 de decese. Rata de supravietuire la cinci ani de la diagnosticare a pacientilor cu cancer colorectal este 65% si de numai 10% in cazul celor cu metastaze.
La nivel european, anual sunt depistate 80.000 de noi cazuri de MM si sunt inregistrate 20.000 de decese din cauza acestei boli.
Anual, in Europa sunt inregistrate aproximativ un milion de decese din cauza acestor infectii hepatice. -------------------- Nota red. Estiri.ro :
In aceste tari deja s-au luat masuri radicale pentru a stopa raspandirea bolii care a provocat deja 730 de decese.
Coronavirusul aflat la originea SRAS (sindrom respirator acut sever), care a provocat o grava criza sanitara mondiala in 2003 si a cauzat aproape 800 de decese in special in Asia, a migrat de la lilieci la om prin intermediul unor zibete care fusesera crescute pentru restaurante din Guangzhou.
google-analytics.com